Visie

Sense-Insight-Rasa-Slavenaite-Bloemen

Visie

Ik werk vanuit de holistische visie. Dit betekent dat ik aandacht heb voor meer dan jouw klacht. Ik kijk naar alle aspecten van mijn cliënten; het nu en het verleden, beleving en gedachten, geestelijke en fysieke pijn.

Het lichaam draagt jouw geschiedenis in zich. Zij heeft op celniveau oude herinneringen, onderdrukte en onverwerkte emoties opgeslagen. Als een oude wijze geeft het lichaam middels signalen een stem aan jouw binnenwereld. Misschien ken je het gevoel van ‘een steen op je maag’ of ‘last op je schouders’ of ‘brok in de keel’ of ‘er de buik vol van hebben’. Bij lichamelijke signalen word je uitgenodigd om te onderzoeken en stil te staan bij wat zij vertellen.

“Taking a moment to figure out how you really feel
instead of letting old patterns decide for you
is one of the most authentic  things you can do”

Yung Pueblo

“Taking a moment to figure out how you really feel
instead of letting old patterns decide for you
is one of the most authentic  things you can do”

Yung Pueblo

Werken vanuit de holistische visie betekent dat de cliënt er mag zijn met alles wat er is en wat er niet is. Er is geen doel om te verbeteren, om weg te masseren of iets te fixen. Alle aandacht is erop gericht om te aanschouwen, ervaren en te laten zijn. Door hier bewust ruimte en aandacht aan te geven word je uitgenodigd tot zelfonderzoek en bewustwording. Waardoor gevoeld, gezien en gehoord kan worden, dat wat zich op een diepere laag bevindt. Bewustwording, inzicht en acceptatie kan hierdoor ontstaan.

De behoefte van ieder individu vraagt een eigen benadering. Daarbij stem ik met jou af welke methode nu nodig is. Ik werk intuïtief met massage, systemisch werk of coaching. Ook een combinatie van verschillende werkvormen kan ik inzetten.